Zupa owocowa z soku z wiśni
4
15 min
Łatwe
Tanie

Przepis na zupę owocową z makaronem i kisielem na bazie kompotu z wiśni.

Składniki

  • 0,5l wody
  • kompot lub sok z wiśni
  • 2 kisiele truskawkowe
  • cukier do smaku
  • makaron

Sposób przyrządzenia

1

W garnku zagotować wodę z kompotem lub sokiem z wiśni. W oddzielnym naczyniu przygotować kisiel według instrukcji na opakowaniu. Wywar owocowy zestawić z ognia, zaciągnąć kisielem. Zupę owocową gotować przez chwilę na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Zupę posłodzić według uznania – podawać z ulubionym makaronem.

Kisiel truskawkowy doda zupie dodatkowego smaku i sprawi, że nie będzie ona zbyt kwaśna, a wręcz przeciwnie – nabierze nieco słodyczy. Kisiel truskawkowy równie dobrze możemy zastąpić innym, np. malinowym lub po prostu wiśniowym.

Zupa owocowa z soku z wiśni
4 (80%) 3 votes

ZOSTAW ODPOWIEDŹ