W ostatnim czasie miałam przyjemność wzięcia udziału w akcji „Wielkie testowanie aleWorka”. Pracownia ADKA, która produkuje lniane worki zaprosiła mnie do wzięcia udziału w akcji i do przetestowania lnianego worka do pieczywa.

Pracownia aleWorek produkuje wszelkiego typu lniane worki do pieczywa, plecaki, torby, worki do przechowywania ziół, organizery i wiele, wiele innych! Akcja, w której wzięłam udział miała na celu pokazanie, że len potrafi zdziałać cuda. Czy rzeczywiście tak jest? O tym dowiecie się, śledząc wyniki testów. 🙂

Cała zabawa polegała na upieczeniu dwóch dowolnych chlebów, gdzie jeden miał być przechowywany w lnianym aleWorku, a drugi w tradycyjny dla mnie sposób. To samo miałam zrobić z kupnym pieczywem. Przez kilka dni każdy z chlebów poddawałam ocenie i zapisywałam wyniki. Skala wynosiła 1-5, gdzie 5 oznaczało, że pieczywo jest chrupkie, miękkie i świeże (idealnie nadaje się do spożycia), a 1 oznaczało, że pieczywo jest nieświeże, twarde i zepsute.

Jeden chlebek przechowywałam w lnianym worku, drugi natomiast w foliowym woreczku (tak, jak zwykle przynosimy ze sklepu).

Pieczywo w worku foliowym i lnianym

Na pierwszy ogień poszło pieczywo pieczone w domu. Oto wyniki…

Chleb domowy, przechowywany w aleWorku:

Dzień pierwszy 5 – świeży i chrupiący
Dzień drugi 5 – świeży i chrupiący
Dzień trzeci 4 – nadający się do spożycia
Dzień czwarty 3 – już trochę leży, ale nadal dobry
Dzień piąty 2 – może być

Chleb domowy, przechowywany w foliowym woreczku:

Dzień pierwszy 5 – świeży i chrupiący
Dzień drugi 4 – nadający się do spożycia
Dzień trzeci 3 – już trochę leży, ale nadal dobry
Dzień czwarty 2 – może być
Dzień piąty 1 – nie do spożycia, za twardy i zepsuty chleb

Jak widać, w tym przypadku aleWorek wygrywa. Jutro okaże się, czy lniany worek podołał zadaniu w starciu z pieczywem kupnym. Koniecznie sprawdźcie wyniki!

Testowanie aleWorka – chleb domowy (pieczywo pszenne)
5 (100%) 1 vote

ZOSTAW ODPOWIEDŹ