Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i majonezem - Domowy przepis
6+
10 min
Łatwe
Tanie

Przepis na wiosenną surówkę z młodej kapusty z rzodkiewką.

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • pęczek rzodkiewki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku

Sposób przyrządzenia

1

Kapustę obrać z największych liści, opłukać. Przekroić główkę na pół i pokroić/poszatkować. Całość przełożyć do miski.
Rzodkiewkę obrać z liści, dokładnie umyć i poodcinać „ogonki”. Pokroić w plastry lub większą kostkę (według uznania) i dodać do pokrojonej kapusty.
Wszystko posypać solą (około łyżeczki) i zostawić, żeby kapusta się zmorzyła. Przed podaniem odlać wodę, która wydzieliła się z kapusty, dodać majonez, sól do smaku (jeśli nie było wystarczająco) i dokładnie wymieszać.

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i majonezem

Surówka z młodej kapusty
5 (100%) 1 vote

ZOSTAW ODPOWIEDŹ