Najlepsze polskie Cateringi

Wszyscy wiemy, że gotowanie to moja wielka miłość i pasja. Zawsze staram się, aby proponowane przeze mnie dania urzekały aromatem i wyjątkowym smakiem, a przy tym nie wymagały wiele czasu na przygotowanie. Dbam również o to, aby z moich przepisów mogły korzystać osoby o różnej zasobności portfela.

Jako zapalona kucharka-amatorka, niejednokrotnie przygotowywałam obiady dla całej rodziny czy przekąski na wieczorne przyjęcia. Nigdy nie było to dla mnie problemem. Ba, wręcz cieszyłam się w momencie, gdy wszyscy goście ochoczo zajadali się przygotowanymi przeze mnie przysmakami! Istnieją jednak momenty w których nawet i ja nie dałabym rady. W końcu nawet ja nie dałabym rady przygotować własnoręcznie całego wesela. 😉 Jestem więc zdania, że w takich chwilach warto odłożyć nasze ulubione garnki i kolorowy fartuszek, a sprawę oddać w ręce najlepszych profesjonalistów od zadań specjalnych.

Naturalnie, każdą większą imprezę można zaplanować w lokalu i pozbyć się kłopotliwego dla wielu osób problemu pt. przygotowywanie jedzenia. Z całą pewnością jest to ciekawe wyjście z sytuacji, lecz niekoniecznie najlepsze. Restauracja posiadają zazwyczaj dość mocno ograniczone menu, które niekoniecznie zadowoli wszystkich zainteresowanych. Dodatkowo nie da się ukryć, iż wiele popularnych domów weselnych posiada kuchnię na średnim poziomie. Nikt z nas nie chciałby przeżyć rozczarowania w tak ważnym dla nas dniu, dlatego pragniemy, aby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Dlatego tak ważne jest, aby weselne potrawy odpowiadały wszystkim gościom oraz były smakowite. W końcu jak wszyscy wiemy, smaczny obiad to pierwszy klucz do sukcesu. 🙂

Alternatywą dla pierwszego rozwiązania jest, oczywiście, zorganizowanie przyjęcia dla najbliższych w domu. Z całą pewnością jest to bardziej ekonomiczna opcja z powodu braku kosztów za wynajem miejsca, w którym miałaby się odbyć impreza. Naturalnie, takie rozwiązanie ma również dość kłopotliwe minusy. W przypadku takiego wyboru należy jednak przygotować się na dość wyczerpujące poszukiwanie kucharzy, którzy mieliby zadbać o dopieszczenie podniebień zaproszonych gości. Znalezienie naprawdę dobrych specjalistów może być problemem – zazwyczaj mają oni inne zobowiązania, które nie pozwalają im na podejmowanie innych aktywności zawodowych. Warto więc dokonać wstępnego rozeznania, aby nie wpaść z deszczu pod rynnę.

Obie wspomniane opcje posiadają zarówno zalety jak i wady. Perfekcyjnie byłoby połączyć wspaniałe miejsce wraz z kucharzami najwyższej klasy. Miejsca, które łączą oba elementy są zazwyczaj rezerwowane na wiele lat w przód, co znacząco ogranicza możliwości organizacji dość spontanicznej imprezy, takiej jak okrągłe rocznice ślubu lub spotkania klasowe po latach. Poszukując rozwiązania wpadłam na pomysł, który umożliwił mi połączenie genialnego miejsca z cudowną i doświadczoną kadrą!

Istnieje rozwiązanie, które likwiduje oba problemy – najlepszy polski catering, czyli Belveder – catering by design. Osobiście korzystałam z ich oferty przy jednej z rodzinnych uroczystości. Firma zajęła się nie tylko gotowaniem, lecz uzyskałam profesjonalną informację o polecanym miejscu i propozycję końcowej aranżacji, co znacznie ułatwiło całościową organizację. Największe wrażenie wywarł na mnie wielki profesjonalizm odnośnie ustalania menu. Otrzymałam naprawdę wiele propozycji, wśród których znalazły się dania z wielu kuchni świata, a także takie, które bez problemu mogą spożyć osoby eliminujące poszczególne produkty. Przyznaję się, że wielu potraw nawet nie znałam, lecz otrzymałam wszelkie informacje, które pozwoliły mi dokonać odpowiedniego wyboru.

I wiecie co? Było naprawdę przepysznie! Przygotowane potrawy wyglądały przepięknie i pysznie smakowały. W całej organizacji widać było precyzję, doświadczenie i wielkie umiejętności. Bez wątpienia można było stwierdzić, że kucharze włożyli wiele serca w tworzenie przysmaków, o które prosiliśmy. Zdecydowanie, Belveder – catering by design zasługuje na miano jednego z najlepszych polskich cateringów!

Najlepsze polskie Cateringi
5 (100%) 1 vote

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułKeczup z cukinii i ostrej papryki
Następny artykułPizzerki
Pasjonatka kuchennych eksperymentów z wbudowanym trybem „na oko”. Lubię dzielić się z innymi swoimi kulinarnymi wytworami jak i daniami, które od zawsze gościły w moim rodzinnym domu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ