Makaron ze szpinakiem i serem - Sprawdzony przepis
3-4
40 min
Łatwe
Tanie

Prosty przepis na makaron ze szpinakiem. Niebo w gębie!

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku (około 0,5kg)
  • 0,5 kg makaronu
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 1/3 kostki masła
  • kawałek twardego, białego sera

Sposób przyrządzenia

1

Na patelni roztopić masło, dodać szpinak i podsmażyć. Czosnek drobno posiekać, dodać do szpinaku i smażyć do momentu odparowania całej wody.

2

Makaron gotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Po ugotowaniu odstawić do odcieknięcia. Makaron wrzucić do szpinaku, dokładnie wymieszać ciągle podgrzewając. Na sam koniec do całości dodać rozdrobniony ser, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać i poporcjować. Smacznego!

Makaron ze szpinakiem
5 (100%) 1 vote

PODZIEL SIĘ
Poprzedni wpisCiasteczka z czekoladą
Następny wpisPasta jajeczna
Pasjonatka kuchennych eksperymentów z wbudowanym trybem „na oko”. Lubię dzielić się z innymi swoimi kulinarnymi wytworami jak i daniami, które od zawsze gościły w moim rodzinnym domu.

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ