Makaron ze szpinakiem i serem - Sprawdzony przepis
3-4
40 min
Łatwe
Tanie

Prosty przepis na makaron ze szpinakiem. Niebo w gębie!

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku (około 0,5kg)
  • 0,5 kg makaronu
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 1 szklanka przegotowanej wody
  • kawałek twardego, białego sera

Sposób przyrządzenia

1

Szpinak wrzucić na patelnię, podsmażyć. Czosnek drobno posiekać, dodać do szpinaku. Całość zalać szklanką wody i podgrzewać do czasu jej odparowania.

2

Makaron gotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Po ugotowaniu odstawić do odcieknięcia. Makaron wrzucić do szpinaku, dokładnie wymieszać ciągle podgrzewając. Na sam koniec do całości dodać rozdrobniony ser, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać i poporcjować. Smacznego!

Oceń!

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułCiasteczka z czekoladą
Następny artykułPasta jajeczna
Pasjonatka kuchennych eksperymentów z wbudowanym trybem „na oko”. Lubię dzielić się z innymi swoimi kulinarnymi wytworami jak i daniami, które od zawsze gościły w moim rodzinnym domu.

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ