Przepis: Jajecznica z pomidorami
4-5
10 min
Łatwe
Tanie

Pyszny pomysł na śniadanie lub kolację. Lekkie i tanie danie!

Składniki

  • 10 jaj
  • 4 pomidory
  • 1 mała cebula
  • 50g masła
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

1

Pomidorki naciąć i oparzyć. Obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulkę obrać i drobno posiekać. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i delikatnie zeszklić.

2

Jajka wybić do miseczki, roztrzepać. Roztrzepane jajka wlać do podsmażonej cebulki i smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodać wcześniej przygotowane pomidorki i smażyć jeszcze przez chwilę do momentu odparowania wody, która udzieliła się z pomidorów.

3

Jajecznicę doprawić solą i pieprzem, poporcjować na talerzach. Podawać z kromką świeżego chlebka posmarowanego masłem. Smacznego!

Jajecznica z pomidorami
5 (100%) 1 vote

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułGrochówka
Następny artykułMakaron w sosie śmietanowym z kurczakiem
Pasjonatka kuchennych eksperymentów z wbudowanym trybem „na oko”. Lubię dzielić się z innymi swoimi kulinarnymi wytworami jak i daniami, które od zawsze gościły w moim rodzinnym domu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ