Gulasz z kaszą
4
40 min
Łatwe
Przystępne

Banalnie prosty przepis na gulasz z kaszą, który w mig przyrządzisz na obiad.

Składniki

  • 0,5 kg schabu
  • 4 porcje ulubionej kaszy
  • 1 cebula
  • 3/4 litra bulionu
  • 2-3 łyżki śmietany gęstej
  • 1 łyżka mąki
  • majeranek, sól, pieprz, czosnek granulowany i ziarenka smaku do smaku

Sposób przyrządzenia

1

Schab umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę i delikatnie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na maśle i dodać do mięsa. Całość zalać bulionem (zostawić około 3/4 szklanki) i dusić około 20 minut.

2

W tym czasie sporządzić zaklepkę z pozostałego bulionu, śmietany i mąki. Dodać do mięsa i zredukować. Powstały sos doprawić do smaku.

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Sos podawać podgrzany z gorącą kaszą.

Gulasz z kaszą
5 (100%) 1 vote

ZOSTAW ODPOWIEDŹ