Deser lodowy
z pomarańczami i bananem

Deser lodowy z pomarańczami i bananem

Udostępnij za pomocą:

lub zwyczajnie skopiuj, a następnie udostępnij poniższy adres:

Składniki

Ilość porcji:
0.5 litra śmietany kremówki 30-36%, schłodzona
4 łyżki serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
2 pomarańcze
2 banany
1 litr lodów śmietankowych lub waniliowyh
czekolada do dekoracji

Składniki

Opis dania

Udostępnij

Szybki i sycący deser idealny do każdej kawy i nie tylko. Kwaśny smak pomarańczy w połączeniu ze słodyczą reszty składników nadaje deserowi niepowtarzalnego smaku. Jest to bardzo szybki deser, niewymagający dużego nakładu pracy, dlatego idealnie sprawdzi się w przypadku, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście. Gwarantuję, że wszyscy będą pozytywnie zaskoczeni. 🙂

Przygotowanie

1
Gotowe

Do wysokiego naczynia przelać dobrze schłodzoną śmietankę, dodać serek mascarpone. Ubijać mikserem do uzyskania sztywnej masy. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i cukier wanilinowy.

2
Gotowe

Pomarańcze i banany obrać ze skóry, pokroić w kostkę lub plastry - według uznania. Owoce przełożyć do miski, wymieszać. Przygotować pucharki, składniki układać warstwowo.

Śmietana+lody+owoce+śmietana, wierzch udekorować płatkami czekolady, podawać zaraz po przygotowaniu.

Joanna

Joanna

Pasjonatka kuchennych eksperymentów z wbudowanym trybem „na oko”. Lubię dzielić się z innymi swoimi kulinarnymi wytworami jak i daniami, które od zawsze gościły w moim rodzinnym domu.

Ryż z jabłkami i cynamonem zapiekany
poprzedni
Ryż z jabłkami i cynamonem
następny
Muffiny czekoladowe z budyniem

Komentarze Ukryj komentarze

Skomentuj